Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Nemocnice Podlesí získala unikátní laparoskopickou věž

13.1.2017

Nemocnice Podlesí se může pochlubit zcela novou 3D laparoskopickou věží Einstein Vision. Během zákroků používají lékaři speciální 3D brýle, díky kterým vidí obraz operované oblasti reálněji než dosud. Pomocí nejmodernější laparoskopické věže současnosti chirurgové nemocnice operují zejména břišní kýly nebo žlučníky. Nemocnice Podlesí je druhou nemocnicí v Moravskoslezském kraji a první ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL, která tento moderní přístroj vlastní. Moderní laparoskopická věž, která nahradila starší typ, přišla na více než tři milióny korun.

Při operaci s přístrojem Einstein Vision mají všichni členové operačního týmu nasazené 3D brýle, díky kterým přesně vidí anatomické struktury v operačním poli. "Práce s přístrojem je pro lékaře přesnější, rychlejší komfortnější a bezpečnější. Obrovskou výhodou 3D techniky je, že operatér vidí do hloubky operovaného místa. Věž nám umožní lépe zvládat zejména operace v obtížnějším anatomickém terénu a také snížit riziko operačních komplikací," uvedl primář MUDr. Lubomír Blaha, MBA, primář Centra cévní a miniinvazivní chirurgie Nemocnice Podlesí.

Inovativní systém Einstein Vision má vynikající kvalitu zobrazení ve full HD rozlišení, která spolu s prostorovým vjemem přirozeně optimalizuje koordinaci oka a ruky. Tím může zrychlovat operační výkon a snižovat únavu operatéra. „Prostorové vidění a vysoké rozlišení napomáhá rozpoznat, správně uchopit a přesně separovat i velmi jemné tkáně a křehké struktury. Umožňuje také perfektní přehled v operačním poli díky prostorových záběrů anatomických poměrů v dutině břišní. S pomocí tohoto systému tak lze realizovat i delikátní a obtížné operace,“ upřesnil primář s tím, že technologie je výhodná i pro mladší chirurgy, protože orientace v trojrozměrném prostoru operačního pole odpovídá přirozenému prostorovému vidění.

V Centru cévní a miniinvazivní chirurgie Nemocnice Podlesí provádí ročně přes 300 laparoskopických (thorakoskopických) operací. Kromě nejčastějších operací břišních kýl a žlučníku, jsou to také výkony urologické jako například nefrektomie (operace, kdy se provádí odstranění ledviny) nebo horní hrudní sympatektomie (například zvýšená potivost rukou).

 

Zpět