Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Nemocnice Podlesí v Třinci a Poliklinika AGEL Ostrava ve spolupráci s Ostravskou univerzitou pořádají první konferenci Srdce a sport

17.5.2019

Desítky zdravotnických pracovníků nejen z Moravskoslezského kraje se sejdou 28. května na Ostravské univerzitě. Proběhne zde historicky první konference Srdce a sport zaměřená na sportovní kardiologii, kterou pořádá Nemocnice Podlesí, člen skupiny AGEL, ve spolupráci s Poliklinikou AGEL Ostrava a Ostravskou univerzitou.

Tematicky je konference zaměřena na sportovce a jejich srdce, respektive kardiovaskulární systém a s ním spojená možná zdravotní rizika, nejčastější obtíže i vhodnou prevenci.

Konference nabídne celkem osm přednášek a kazuistik, mezi kterými se objeví například témata jako Role a působení sportovního kardiologa, Doporučené postupy vztahující se ke sportovní způsobilosti u pacienta s kardiovaskulárním onemocněním či Sportovec s hypertenzí.

 „Sport a kardiovaskulární systém spolu úzce souvisí a mezi veřejností je stále větší poptávka po informacích z této oblasti. Rozhodli jsme se proto s kolegy tematicky zaměřit úzce na oblast kardiologie u sportovců a zájemcům z řad zdravotníků nabídnout komplexní nejmodernější poznatky i prostor pro diskuzi či výměnu zkušeností,“ říká členka organizačního výboru konference a interní lékařka Polikliniky AGEL Ostrava MUDr. Bogna Jiravská Godula.

Letošní ročník konference Srdce a sport odstartuje v budově V Ostravské univerzity na adrese Varenská 40 v úterý 28. května v 15:30 a potrvá zhruba tři hodiny.

 

 

Zpět