Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Odborníci na cévní chirurgii a intervenční radiologii se sejdou u příležitosti 20. výročí Vaskulárního centra Nemocnice Podlesí

20.4.2015

Specialisté na cévní chirurgii a intervenční radiologii z celého Česka a Slovenska se sejdou ve čtvrtek 23. dubna ve vendryňském Hotelu Vitality. Důvodem je konání vzdělávací akce a přátelského setkání odborníků při příležitosti dvacátého výročí činnosti Vaskulárního centra, které je součástí Nemocnice Podlesí, člena skupiny AGEL.

„Letos uběhne právě dvacet let od doby, kdy začali být na našem specializovaném pracovišti léčeni první pacienti s cévními chorobami. Toto výročí jsme se proto rozhodli oslavit společně s odborníky v daném oboru. Během jednodenní vzdělávací akce si chceme prostřednictvím přednášek připomenout minulé úspěchy, ale především vyměnit nové poznatky a inspirovat se k možnému dalšímu rozvoji a vylepšování péče v tomto oboru,“ vysvětluje MUDr. Daniel Říha, primář Centra cévní a miniinvazivní chirurgie Nemocnice Podlesí.

Akce k příležitosti 20. výročí Vaskulárního centra zahrne dva bloky přednášek, mezi nimiž nebudou chybět témata jako je transplantace cévních štěpů, endovaskulární léčba náhlých střevních ischémií či vrozených malformací oběhové soustavy nebo pokroky v cévní chirurgii v posledních dvaceti letech. „Obory cévní chirurgie i intervenční radiologie zaznamenaly v posledních 20 letech skutečně významný pokrok, a to především v oblasti diagnostiky, snižování invazivity výkonů a zvýšení účinnosti léčby. Pokrok jde ovšem neustále kupředu, proto usilujeme o pravidelné vyměňování zkušeností s odborníky a kolegy z ostatních nemocnic a zařízení a o uplatňování těchto zkušeností v každodenní praxi,“ dodává MUDr. Marian Wierzgoń, primář oddělení Intervenční radiologie.

Vaskulární centrum v Nemocnici Podlesí nabízí komplexní péči o pacienty s postižením periferních cév a aorty - od krčních tepen až po tepny a žíly dolních končetin. Centrum je moderně vybavené a kromě uplatňování nejnovějších postupů nabízí i nadstandardní služby jako je například možnost telefonických konzultací případů, přímý telefonický kontakt s pacienty či koncentrace několika vyšetření do jednoho dne. Centrum funguje 24 hodin denně 7 dní v týdnu a za dobu jeho fungování zdejší lékaři pomohli tisícům pacientů.

Zpět