Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Kardioden se letos zaměří na onemocnění chlopní, srdeční arytmie a mozkovou příhodu

3.11.2015

Již sedmnáctý ročník odborné vzdělávací akce Kardioden pořádá Nemocnice Podlesí, člen skupiny AGEL. Konference proběhne ve středu 4. listopadu v hotelu Vitality ve Vendryni a zúčastní se jí na 600 odborníků z řad lékařů a sester. Součástí přednáškového programu budou i v letošním roce video-vstupy přímo z operačních sálů.

Program Kardiodne, jenž se věnuje problematice kardiovaskulárních onemocnění, je rozdělen na lékařskou a sesterskou sekci. I když jsou témata obou sekcí společná, jejich přednášky se liší podle potřeby odbornosti a praktického využití publika. Přednáškové bloky se letos zaměří na chlopenní vady, problematiku srdeční arytmie, na prevenci a léčbu cévní mozkové příhody.
„Každý přednáškový blok má pečlivě připravenou strukturu. Začíná úvodem do problematiky, na něj navazují specializované přednášky zaměřené především na diagnostiku a léčbu,“ říká MUDr. Marian Branny, Ph.D., vedoucí lékař Komplexního kardiovaskulárního centra Nemocnice Podlesí.

Také letos oživí přednáškové bloky přímé video-vstupy z Nemocnice Podlesí. Díky třem dvacetiminutovým vstupům navštíví lékaři a sestry kardiochirurgický a hybridní operační sál. Videopřenosy zprostředkují účastníkům katetrizační a chirurgickou náhradu nejmodernějších typů aortálních chlopní a implantaci miniaturního záznamníku arytmii. 

Kardioden je postgraduální vzdělávací akce, jejímž cílem je seznámit lékaře a sestry se správnými léčebnými metodami a s operačními postupy, které se používají při léčbě srdečních chorob. „Je určen především pro specialisty v kardiologii a kardiochirurgii, internisty, ambulantní specialisty jiných oborů, mladé lékaře v přípravě na specializační zkoušky v interně či kardiologii,“ dodává primář Branny. Program každého ročníku se věnuje jiným tématům, čímž se organizátorům daří pokrýt široké spektrum oboru a pro účastníky jsou tak přednášky o to zajímavější.

Zpět