Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Zdravotníci Nemocnice Podlesí budou v pohotovosti i přes Vánoce

22.12.2015

Zatímco většina z nás bude trávit Štědrý den u pohádek a v kruhu nejbližší rodiny, někteří lidé oslaví Vánoce prací. Své o tom ví i zdravotníci Nemocnice Podlesí, která je členem skupiny AGEL. Ti budou v nemocnici pacientům k dispozici nonstop.

I když na vánoční svátky lékaři Nemocnice Podlesí propouštějí do domácí péče všechny, kterým to zdravotní stav dovolí, v nemocnici bude muset na Štědrý den zůstat okolo 40 pacientů. „I když je v době vánočních svátků na některých odborných ambulancích a odděleních provoz mírně upraven, jsme stále v pohotovosti. V případě náhlých onemocnění či akutních operačních zákroků bude pacientům poskytována první pomoc v plném rozsahu,“ uvedla hlavní sestra Mgr. Bc. Simona Szusciková.

V nemocnici bude během Vánoc ve službě standardní počet lékařů, přičemž další budou na telefonu doma, kdyby bylo potřeba operovat či je povolat z jiného důvodu. Nejen na odděleních zůstane také přibližně dvacítka sester a desítka dalších zdravotnických pracovníků, jež se musí postarat o pacienty.

Aby na hospitalizované pacienty dýchlo alespoň trochu vánoční atmosféry, snaží se zdravotníci připravit ty nejkrásnější Vánoce. Již nyní jsou nazdobena oddělení i ambulance a nemocní nepřijdou ani o tradiční štědrovečerní večeři. Na oběd bude připravena rybí polévka s koprovou omáčkou a vejcem a při večeři si lidé pochutnají na rybím filé s bramborovým salátem. Pro všechny pacienty pak bude připraveno ovoce a oříšky.

Zpět