Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

V Nemocnici Podlesí vyšetřují pacienty novým ultrazvukem

12.8.2016

Komplexní kardiovaskulární centrum Nemocnice Podlesí, která je členem skupiny AGEL, získalo nový ultrazvuk. Nový přístroj v hodnotě 4,2 miliónů korun lékaři využívají k vyšetření srdce, ale i měkkých tkání a cévního systému. Vyšetření budou díky modernímu vybavení ještě přesnější.

Nový ultrazvuk nahradil v ambulanci Komplexního kardiovaskulárního starší typ přístroje používaný již osm let. Nový přístroj je plně digitální a je vybaven třemi sondami, včetně dvou umožňujících trojrozměrné zobrazování. Lékaři nový ultrazvuk využívají při specializovaném vyšetření srdce – echokardiografii. Rovněž je s ním možno provádět vyšetření měkkých tkání a cévního systému.

„Ve srovnání s předešlým přístrojem můžeme nyní vyšetřovat opět o něco přesněji, neboť obraz je dokonalejší a zobrazuje i nejjemnější struktury. Také je vybaven nejnovějšími programy k přesnému určení poškození funkce srdečních komor, včetně jejich časných preklinických stádií. Dále se posouváme i v hodnocení srdečních vad, zvláště před kardiochirurgickou operací,“ vysvětluje vedoucí lékař echo ambulancí MUDr. Libor Škňouřil s tím, že ultrazvuk je napojen na centrální úložiště, kde se snímky ukládají. Další odborní lékaři v nemocnici se tak mohou do systému v případě potřeby napojit a dokumentaci pacienta si prohlédnout.

„Protože máme na úložiště napojen také počítačový tomograf, mohou lékaři obrazové výstupy obou typů vyšetření srovnávat,“ uvádí lékař další pozitivum, které investice přinesla. Ultrazvukové vyšetření je moderní šetrná diagnostická metoda, která nemá prakticky žádné kontraindikace, nepoškozuje pacienta a přináší množství zásadních diagnostických informací. „Ročně provedeme na ultrazvuku kolem 10 tisíc echokardiografických vyšetření,“ doplnil vedoucí lékař.

Nemocnice Podlesí trvale investuje do nového technologického vybavení a zvyšování komfortu svých pacientů. Mezi největší letošní investice patřilo kromě nového ultrazvuku v Komplexním kardiovaskulárním centru také zakoupení pojízdného C ramene pro oddělení Intervenční radiologie. Nemocnice letos rovněž provedla rekonstrukci výtahů za více než tři milióny korun.

Zpět