Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Nemocnice Podlesí má čtveřici nových moderních ultrazvuků v Třinci i Ostravě

16.8.2017

Hned čtyři nové ultrazvukové přístroje v hodnotě 6,5 miliónu korun má čerstvě k dispozici Nemocnice Podlesí, člen skupiny AGEL. Moderní přístroje přitom budou sloužit nejen pacientům přímo v třinecké Nemocnici Podlesí, ale i pacientům v Ostravě. Přístroje totiž získaly konkrétně kardiologické ambulance v Nemocnici Podlesí a v MephaCentru v Ostravě-Porubě, neurologická ambulance v Nemocnici Podlesí a také oddělení intervenční radiologie nemocnice.

Dva z ultrazvuků značky Philips ocení především pacienti s kardiologickými obtížemi nebo podezřením na tyto obtíže, a to jak z Třince, tak i z Ostravy a okolí. Nově zakoupené ultrazvuky typu Affiniti 70C totiž disponují ideální kombinací nejmodernějších technologií a uživatelské přívětivosti, díky čemuž jsou vyšetření rychlá a maximálně přesná. V ambulancích přitom tyto přístroje nahradily starší zařízení, která disponovala méně pokrokovými technologiemi.

 „Ultrazvuky v kardiologických ambulancích poslouží především k diagnostice srdečních vad, postižení srdeční svaloviny a onemocnění velkých cév. Přístroj přispívá ke zvolení optimální léčby a sledování pacientů s již diagnostikovanými kardiologickými obtížemi,“ vysvětluje MUDr. Jaroslav Januška, Ph.D., lékař kardiologické ambulance Nemocnice Podlesí sídlící v ostravském MephaCentru.

Třetí z přístrojů stejného typu pak poslouží pacientům Oddělení intervenční radiologie, kteří přijdou do Nemocnice Podlesí na cévní vyšetření nebo vyšetření břicha. „Nový přístroj je výkonnější, rychlejší a umožňuje získání více diagnostických dat,“ přibližuje výhody nového zařízení Bogdan Wierzgoń, vedoucí radiologický asistent intervenční radiologie Nemocnice Podlesí.

Poslední z ultrazvuků je pak model Logiq S7, který je k dispozici pacientům neurologické ambulance Nemocnice Podlesí a je určen k diagnostice stavu přívodných mozkových tepen. „Ultrazvuk je dominantně využíván k zjištění rizika vzniku cévních mozkových příhod a je důležitým pomocníkem k nastavení adekvátních preventivních opatření vůči této závažné nemoci,“ vysvětluje MUDr. Radim Szotkowski z neurologické ambulance Nemocnice Podlesí.

 

Zpět