Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Onemocnění srdce budou tématem již tradiční konference Kardioden

3.11.2014

Kardiovaskulární choroby stojí na prvním místě v příčinách úmrtí současné západní civilizace. Nemocnice Podlesí v Třinci, člen skupiny AGEL, proto pravidelně organizuje vzdělávací akci s názvem Kardioden, který se této problematice věnuje. Na letošní již 16. ročník odborné konference se sjede přes 700 odborníků z řad lékařů a sester z celé České republiky. Konference se uskuteční ve středu 5. listopadu v Hotelu Vitality ve Vendryni.

Výskyt kardiovaskulárních onemocnění v současné populaci se neustále zvyšuje. Po 50. roce života počet případů oběhových onemocnění narůstá, přičemž častěji jsou postiženi muži. „Jedná se tedy o vysoce aktuální téma. Cílem akce je vzdělávat zdravotníky z řad lékařů i sester tak, aby tento tým pečující o pacienty společně, disponoval jednotnými znalostmi a postupy, které současná medicína nabízí,“ uvedl ředitel Nemocnice Podlesí MUDr. Karel Lukeš s tím, že Kardioden je výjimečný svým zaměřením a spektrem účastníků. Jedná se o postgraduální vzdělávací akci, jejímž úkolem je seznamovat lékaře se správnými medicínskými postupy, představovat nové metody léčby srdečních onemocnění a posílit spolupráci mezi Kardiocentrem Nemocnice Podlesí a odesílajícími lékaři. Lékařská sekce je určena kardiologům, internistům, praktickým lékařům a také mladým lékařům v přípravě na specializační zkoušku z kardiologie a interny. V sekci středně zdravotnických pracovníků jsou sestry z kardiologických i kardiochirurgických oddělení, intenzivní péče nebo standardních interních oddělení.

Kromě přednášek čekají na účastníky konference také tři přímé přenosy, které budou vysílány z Nemocnice Podlesí."Přenosy budou probíhat z katetrizačních sálů a hybridního operačního sálu. V průběhu zákroku bude umožněna komunikace s operatérem, který bude během operace zodpovídat případné otázky účastníkům konference," říká MUDr. Karel Lukeš.

Zpět