Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Nemocnice Podlesí se stane ještě bezpečnější nemocnicí

12.12.2014

Nemocnice Podlesí, člen skupiny AGEL, vyhodnotila soutěž „Pomozte nám vytvořit bezpečnější Nemocnici Podlesí“. V rámci soutěže, která byla vyhlášena letos na jaře, obdržela nemocnice celkem 10 návrhů, z nichž tři byly oceněny finanční odměnou. Nejlepší nápady, které přicházely ze strany zaměstnanců i veřejnosti, již nemocnice začala realizovat.

Jako nejpřínosnější byl odbornou komisí vyhodnocen projekt navrhující zavedení bezpečnostních pásů u transportních vozíků pro přepravu pacientu. „Bezpečnostní pásy eliminují rizika pádu pacientů a zdravotnickému personálu dovolí zaměřit svou pozornost více na komunikaci s pacientem, což pozitivně přispívá k psychickému komfortu nemocného,“ uvedla autorka vítězného projektu z oddělení vyúčtování zdravotní péče.

Další z nápadů, který se brzy dočká realizace, je zavedení jednoduché elektronické evidence účasti na seminářích a školeních, který navrhla pracovnice s dlouholetou praxí zabývající se hygienou v nemocnici. Evidence zajistí průběžné sledování proškolenosti personálu a umožní jak sebekontrolu jednotlivých zaměstnanců, tak kontrolu ze strany vedoucího pracovníka na všech stupních.

Jedním z oceněných návrhů byl také projekt zaslaný z řad veřejnosti, který se zaměřil na bezpečí klientů i zaměstnanců nemocnice na přechodu pro chodce u autobusových zastávek a parkoviště nemocnice. Autor navrhl několik variant, které zajišťují bezpečnější přecházení u nemocnice.  „Nemocnice se již obrátila na město Třinec s žádostí o pomoc při řešení těchto problémů,“ uvedl MUDr. Karel Lukeš, MBA, předseda představenstva a ředitel Nemocnice Podlesí, s tím, že bezpečí pacientů a zaměstnanců je dlouhodobě jedním z  prvořadých cílů nemocnice.

Zpět