Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Rehabilitační oddělení Nemocnice Podlesí prošlo radikální proměnou

7.5.2018

Rehabilitační oddělení Nemocnice Podlesí v Třinci, která patří do skupiny AGEL, dostalo nový kabát a ve zrekonstruovaných prostorách nyní nabízí více komfortu. Díky dvouměsíční přestavbě splňuje nově upravená rehabilitace vysoké požadavky po stránce bezpečnosti a estetické úrovně. V rámci rekonstrukce bylo rehabilitační oddělení vybaveno také čtyřmi moderními přístroji. Celková investice do rekonstrukce a pořízení přístrojů vyšla na téměř 800 tisíc korun.

„Cílem rekonstrukce bylo vytvořit moderní centrum komplexní rehabilitační péče odpovídající současným trendům a požadavkům na kvalitní péči pro pacienty s poruchou pohybového systému, pacienty neurologické a pacienty s onemocněním srdce,“ říká primářka rehabilitačního oddělení MUDr. Barbora Ryšková s tím, že zrekonstruované pracoviště umožní snížení čekacích lhůt na procedury, rozšíření spektra poskytované rehabilitační péče, včasnější nástup léčby a výrazné zkrácení rekonvalescence, zejména po úrazech. „Upravené prostředí znamená významné zlepšení i pro pacienty se sníženou mobilitou,“ doplnila primářka.

V rámci rekonstrukce byla provedena kompletní přestavba části vodoléčby, pořízená nová protiskluzová podlaha a kachličkami obloženy stěny. Nové dveře zajišťují tepelný komfort a více soukromí pro pacienty. „V rámci přestavby vznikla i další nová místnost, která je určena pouze pro magnetoterapii. Také a uvolnily se prostory pro cvičení pacientů na posilovacích strojích,“ sdělila MUDr. Ryšková.

V rámci rekonstrukce bylo rehabilitační oddělení vybaveno také čtyřmi moderními přístroji. Nová perličková vana s podvodními tryskami nahradila starší typ. Zcela nově byl pořízen přístroj pro elektrodistanční terapii, který se využívá zejména u pacientů po úrazech. „Přístroj pro aplikaci plynových injekcí byl nahrazen novým bezpečnějším vybavením. Nakonec byl pořízen přístroj pro elektro-ultrazvukovou vakuovou terapii, který budeme využívat nejen v naší ambulanci, ale také v našem detašovaném pracoviště v Bystřici,“ uzavřela primářka.

Rehabilitační oddělení Nemocnice Podlesí v Třinci poskytuje komplexní léčebně rehabilitační a fyzioterapeutické služby. Specializuje se zejména na rehabilitaci pacientů po infarktech myokardu, operacích srdce, operacích cév na dolních končetinách, léčbu poúrazových a pooperačních stavů pohybového aparátu i sportovní fyzioterapii.

Zpět