Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Chodby Nemocnice Podlesí krášlí historické fotografie Jana Sikory

10.7.2018

Unikátní historické fotografie zachycující život na Třinecku od poloviny minulého století aktuálně zútulňují chodby Nemocnice Podlesí, která je členem skupiny AGEL. Fotografie Jana Sikory, místního rodáka, zde slouží k vytvoření příjemnějšího prostředí pro pacienty i personál nemocnice. Ke zhlédnutí budou až do konce září.

 „Výstava zahrnuje přibližně sedm desítek fotografií, které jsou k vidění na chodbách
a v čekárnách ambulantní části Nemocnice Podlesí. Z velké části jde o fotky černobílé, které zachycují život lidí z našeho okolí z období šedesátých a sedmdesátých let,“ říká Marcela Šimandlová, koordinátorka výstavy a marketingová pracovnice Nemocnice Podlesí.

Tematickým námětem fotografií jsou každodenní činnosti lidí, krajina, ale také dech beroucí portréty, které ztvárňují tehdejší obyvatele v ryze naturální podobě, zachycují jejich nelehký život a odrážejí věrný obraz doby, ze které pocházejí.

 „Celkově vzbudila výstava velký zájem jak z řad zaměstnanců, tak i pacientů, a hodně zútulnila chodby ambulantní části nemocnice. Dokonce jsou i takoví, kteří poznali na fotkách chaloupky svých prarodičů, své příbuzné či známé ještě z dob, kdy sami byli dětmi,“ dodává Marcela Šimandlová.

Výstava v Nemocnici Podlesí potrvá do konce měsíce září. Během celých prázdnin i na začátku školního roku tak budou moci návštěvníci, pacienti i personál Nemocnice Podlesí obdivovat krásu fotografických snímků, které zachycují nesnadný, a přesto poutavý život na Třinecku v dobách minulých.

 

 

Zpět