Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Úspěch týmu Telemedicínského centra na mezinárodní akci New Frontiers in Interventional Cardiology v Krakově

5.1.2024

Odborníci z Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí, Ing. Jan Hečko, Ph.D., MUDr. Jaroslav Januška, Ph.D. a Ing. Daniel Přeček, byli osobně pozváni k účasti na významné konferenci New Frontiers in Interventional Cardiology (NFIC) v krakovském ICE Krakow Congress Centre (13. - 15. 12. 2023). Tato prestižní událost představovala pro účastníky příležitost proniknout do nejnovějších trendů a inovací v oblasti intervenční kardiologie.

Ing. Jan Hečko, Ph.D. a MUDr. Jaroslav Januška, Ph.D. byli součástí panelové diskuze na téma „Heart Team summit @ NFIC 2023“, kde se zaměřili na inovativní strukturální intervence s důrazem na chlopenní vady u pacientů se srdečním selháním. Tato diskuse posunula hranice teoretických a praktických přístupů k léčbě srdečních onemocnění. MUDr. Jaroslav Januška, Ph.D. prezentoval case report z unikátní operace Tendyne (jde o první transkatétrovou mitrální chlopeň, která byla uvedena do klinické praxe, metoda je novou efektivní možností léčby závažné mitrální regurgitace, kdy je náhrada mitrální chlopně provedena katetrizačně bez nutnosti velkého kardiochirurgického výkonu.)

"NFIC 2023 byla pro mě obohacujícím zážitkem plným odborných výzev a inspirace. Panelová diskuze Heart Team summit @ NFIC 2023 nám umožnila sdílet naše pohledy na inovace v intervenční kardiologii. Nové poznatky získané během workshopů nám poskytly cenný vhled do budoucnosti léčby srdečních onemocnění," říká MUDr. Jaroslav Januška, Ph.D., kardiolog Nemocnice AGEL Třinec -Podlesí.

V celém bloku probíhala i panelová diskuze za účasti Ing. Jana Hečka, Ph.D. o důležitosti podpory biomedicínských techniků a inženýru při zobrazovacích modalitách při těchto výkonech i jako příprav na ně.

"Přítomnost na NFIC 2023 byla pro mě fascinujícím pohledem na aktuální vývoj v intervenční kardiologii. Účast v panelové diskuzi o inovativních strukturálních intervencích byla pro mě ctí. Diskuse s kolegy a předními odborníky mě inspirovala k přemýšlení nad novými přístupy k léčbě srdečních onemocnění," dodal Ing. Jan Hečko, Ph.D., biomedicínský inženýr Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí.

Biomedicínský inženýr Ing. Daniel Přeček prezentoval na workshopu využití mixované reality v intervenční kardiologii, představujíc nové možnosti v této oblasti. Účastníci díky tomu měli jedinečnou příležitost praktického cvičení a nahlédnutí do budoucnosti, jak může mixovaná realita obohatit a zefektivnit intervenční procedury. "Prezentovat workshop o využití mixované reality v intervenční kardiologii na NFIC 2023 bylo pro mě vzrušujícím zážitkem. Účastníci měli aktivní zájem o nové technologie a možnosti, které může mixovaná realita přinést do praxe. Tato událost potvrdila důležitost inovací v oblasti léčby srdce," říká třetí člen konferenčního týmu Ing. Daniel Přeček.

Účastníci konference jsou součástí rozsáhlého odborného týmu Telemedicínského centra Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí, které se pyšní již mnoha zavedenými novinkami a  již dlouhodobě aktivně ovlivňuje směřování moderní medicíny v Česku. Už před více než dvěma roky začali jako první v republice využívat 3D tisk při simulaci kardiologických výkonů, kdy si vybrané specializované zákroky může operatér na precizních modelech vyzkoušet nanečisto. Operace jsou tak pro pacienty bezpečnější a efektivnější.

K dalším novinkám patří např. i projekty vzdáleného monitoringu pacientů, které vzhledem k široké spádové oblasti Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí čítají celý Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský kraj, ale výjimkou nejsou ani pacienti z Čech, ocení je především klienti ze vzdálenějších regionů.

Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí byla oceněna jako absolutní vítěz v kategorii Nejlepší nemocnice roku 2023 v rámci ankety nezávislého sdružení Health Care Institute (HCI).

 

Zpět