Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Spojovatelka

+420 558 304 111
+420 800 177 323

O nemocnici

Nemocnice Podlesí v Třinci pořádá desátý ročník kardiologické konference Srdce na dlani

6.5.2016

Téměř tři stovky zdravotnických pracovníků z celého Moravskoslezského kraje se sjedou ve středu 11. května do třineckého kulturního domu Trisia. Proběhne zde totiž jubilejní desátý ročník kardiologické konference Srdce na dlani, kterou každoročně pořádá Nemocnice Podlesí, člen skupiny AGEL. Tematicky bude tentokrát konference zaměřena na osobnost pacienta a zdravotníka, jejich vztah i rozličné roviny obtíží, se kterými se během léčby oba setkávají.

„Přestože je medicína sofistikovaný vědní obor, my zdravotníci jsme stále lidé, a stejně tak i pacienti. Na tuto skutečnost je potřeba stále myslet a brát ohledy nejen na fakta a pracovní procesy, ale také na psychologickou rovinu, která mimo jiné hraje významnou roli i při uzdravování,“ vysvětluje tematické zaměření letošního ročníku akce Renata Piwková, staniční sestra koronární jednotky Nemocnice Podlesí a hlavní koordinátorka akce.

Konference, která je určena konkrétně nelékařským zdravotnickým pracovníkům, nabídne přesně desítku přednášek, mezi kterými se objeví například témata jako Čas pro „duši“, spiritualita, multikulturalita, Kolektiv a sestra, Pacient jako osobnost společenská nebo například Syndrom vyhoření. „Tematicky jsme letos konferenci rozšířili za hranice kardiologie a naopak se zaměříme na lidskou a psychologickou stránku zdravotnictví – ať už u pacienta nebo zdravotníka. Na své si tedy tentokrát přijdou zájemci opravdu ze všech oborů i specializací,“ dodává Renata Piwková.

Letošní ročník konference Srdce na dlani odstartuje v třineckém kulturním domě Trisia ve středu 11. května v 15.00 hodin a potrvá zhruba pět hodin.

Zpět